چند روزی هست که از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو در استان اصفهان می گذرد و تا کنون ۴ نفر از شهروندان اصفهانی به این بیماری مبتلا شده اند؛ بیماری که می دانیم بسیار خطرناک و کشنده است و فصل گرما در کنار جغرافیای مناسب ایران در صورت سهل انگاری، رشد فزاینده این بیماری را حتی از طریق دست دادن به همراه خواهد داشت.

چند روزی هست که از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو در استان اصفهان می گذرد و تا کنون ۴ نفر از شهروندان اصفهانی به این بیماری مبتلا شده اند؛ بیماری که می دانیم بسیار خطرناک و کشنده است و فصل گرما در کنار جغرافیای مناسب ایران در صورت سهل انگاری، رشد فزاینده این بیماری را حتی از طریق دست دادن به همراه خواهد داشت.

به گزارش گفتمان توسعه به نقل از اقتصادآنلاین، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه یا کنگو، یکی از بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام با منشأ دامی است و امکان گسترش سریعی در میان انسان و دام دارد. این بیماری همچنین به سادگی قابلیت انتقال دارد و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و توجه کافی به آن، به سرعت می‌تواند ابعاد خطرناکی پیدا کند.

انتشار برخی اخباررسمی و نگران کننده مبنی بر شیوع بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کنگو در میان شهروندان اصفهانی که از نظر جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد و بسیاری از مواد غذایی دامی کشور از این منطقه تأمین می شود، منجر به حساس شدن اذهان عمومی جامعه در رابطه با گسترش احتمالی این بیماری شده است.

از اصفهان خبر می رسد که به احتمال زیاد یک نفر به دلیل ابتلاء به این بیماری فوت کرده است و فرایند درمان بر روی ۴ نفر از بیماران مبتلا نیز با حساسیت در جریان است.

غلامرضا اصغری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با این بیماری ضمن تأیید شیوع آن در استان اصفهان به رسانه ها گفت: تا کنون ۴ مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده است و از مردم استان می‌خواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تأیید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.

وی با اشاره به اخبار منتشرشده از مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کنگو در شهرستان  مبارکه افزود: با توجه به اینکه هنوز جواب آزمایش این فرد از تهران برای شناسایی ویروس دریافت نشده، نمی‌توان به‌صورت قطعی گفت که دلیل مرگ وی مربوط به تب کنگو بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  در مورد راه های جلوگیری از ابتلاء به این بیماری اظهار داشت: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به‌مدت ۲۴ ساعت در سیستم ‌هایی با دمای معمولی (منفی ۱ تا منفی ۴ درجه سانتی‌گراد) نگهداری و سپس بسته‌بندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به‌مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.

اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با اینکه  آزمایش های بیمار فوت شده را برای بررسی به تهران ارسال کرده اند، نگرانی ها را از این جهت افزایش می دهد که گویا در کلانشهر اصفهان امکانات و توانمندی لازم برای تشخیص و درمان این بیماری کشنده وجود ندارد. بر این اساس منطقی تر آن است که از ابتدای فرایند درمان افراد مبتلا برای معالجه به تهران اعزام شوند و این اعزام و ارسال ها به بعد از فوت بیمار موکول نشود.

پیشتر «دکتر محسن شب رو»، یکی از اساتید علوم پزشکی و متخصصان این بیماری گفته بود: برای مقابله با این بیماری لازم است تا مسئولان بهداشت و درمان به محض به ایجاد شک ابتلا و نه لزوماً اثبات بیماری فرایند درمان و قرنطینه را آغاز کنند.

وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کنگو یک بیماری ویروسی است و عامل انتقال آن نیز حشره کنه است که آن را از دام به انسان انتقال می‌کند و پس از آن نیز انتقال این بیماری از انسان به انسان حتی از طریق بغل کردن، روبوسی و استفاده از لیوان مشترک نیز امکان پذیر است.

شب رو تأکید کرد: این بیماری قابل درمان است ولی سرعت عمل در رابطه با این بیماری خیلی مهم است. اگر به تب کنگو فرصت داده شود، در اثر خون ریزی وسیع، امکان فوت فرد مبتلا نیز به دلیل حجم خون از دست رفته وجود دارد. ضمن اینکه خون ترشح شده از فرد مبتلا می‌تواند دیگران را مبتلا کند و این بیماری ابعاد وسیع تری پیدا کنند.

همانطور که آمد، در رابطه با شیوع بیماری تب کنگو در مرکز کشور نگرانی از آن جهت است که کارشناسان معتقدند، به لحاظ جغرافیایی، ایران یکی از کشورهای مستعد در بروز و گسترش این بیماری است و جدا از آن فصل گرم سال نیز که در هفته های آغازین  آن قرار داریم  تأثیر به سزایی در شیوع بیشتر این بیماری دارد.

بر این اساس می توان گفت، از یک سو شرایط مناسب آب و هوایی ایران و فصل گرما در گسترش این بیماری و از سوی دیگر ابعاد خطرناک آن، این الزام را ایجاد می‌کند که مسئولان و کار‌شناسان ذی ربط ‌‌نهایت تلاش خود را برای مقابله با بیماری و جلوگیری از گسترش آن به عمل آورند و اجازه گسترش بیشتر آن را ندهند.

در این مسیر افزایش آگاهی عمومی مردم در مورد راه های انتقال این بیماری و روش پیشگیری از آن، شناسایی افراد مبتلا و شروع لحظه ای فرایند درمان و نیز افزایش نظارت ها بر روند ذبح و بسته بندی مواد غذایی دامی از جمله نکاتی است که رعایت و اجرای آنها بسیار مهم است.چند روزی هست که از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو در استان اصفهان می گذرد و تا کنون ۴ نفر از شهروندان اصفهانی به این بیماری مبتلا شده اند؛ بیماری که می دانیم بسیار خطرناک و کشنده است و فصل گرما در کنار جغرافیای مناسب ایران در صورت سهل انگاری، رشد فزاینده این بیماری را حتی از طریق دست دادن به همراه خواهد داشت.

چند روزی هست که از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو در استان اصفهان می گذرد و تا کنون ۴ نفر از شهروندان اصفهانی به این بیماری مبتلا شده اند؛ بیماری که می دانیم بسیار خطرناک و کشنده است و فصل گرما در کنار جغرافیای مناسب ایران در صورت سهل انگاری، رشد فزاینده این بیماری را حتی از طریق دست دادن به همراه خواهد داشت.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه یا کنگو، یکی از بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام با منشأ دامی است و امکان گسترش سریعی در میان انسان و دام دارد. این بیماری همچنین به سادگی قابلیت انتقال دارد و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و توجه کافی به آن، به سرعت می‌تواند ابعاد خطرناکی پیدا کند.

انتشار برخی اخباررسمی و نگران کننده مبنی بر شیوع بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کنگو در میان شهروندان اصفهانی که از نظر جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد و بسیاری از مواد غذایی دامی کشور از این منطقه تأمین می شود، منجر به حساس شدن اذهان عمومی جامعه در رابطه با گسترش احتمالی این بیماری شده است.

از اصفهان خبر می رسد که به احتمال زیاد یک نفر به دلیل ابتلاء به این بیماری فوت کرده است و فرایند درمان بر روی ۴ نفر از بیماران مبتلا نیز با حساسیت در جریان است.

غلامرضا اصغری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با این بیماری ضمن تأیید شیوع آن در استان اصفهان به رسانه ها گفت: تا کنون ۴ مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده است و از مردم استان می‌خواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تأیید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.

وی با اشاره به اخبار منتشرشده از مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کنگو در شهرستان  مبارکه افزود: با توجه به اینکه هنوز جواب آزمایش این فرد از تهران برای شناسایی ویروس دریافت نشده، نمی‌توان به‌صورت قطعی گفت که دلیل مرگ وی مربوط به تب کنگو بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  در مورد راه های جلوگیری از ابتلاء به این بیماری اظهار داشت: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به‌مدت ۲۴ ساعت در سیستم ‌هایی با دمای معمولی (منفی ۱ تا منفی ۴ درجه سانتی‌گراد) نگهداری و سپس بسته‌بندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به‌مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.

اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با اینکه  آزمایش های بیمار فوت شده را برای بررسی به تهران ارسال کرده اند، نگرانی ها را از این جهت افزایش می دهد که گویا در کلانشهر اصفهان امکانات و توانمندی لازم برای تشخیص و درمان این بیماری کشنده وجود ندارد. بر این اساس منطقی تر آن است که از ابتدای فرایند درمان افراد مبتلا برای معالجه به تهران اعزام شوند و این اعزام و ارسال ها به بعد از فوت بیمار موکول نشود.

پیشتر «دکتر محسن شب رو»، یکی از اساتید علوم پزشکی و متخصصان این بیماری گفته بود: برای مقابله با این بیماری لازم است تا مسئولان بهداشت و درمان به محض به ایجاد شک ابتلا و نه لزوماً اثبات بیماری فرایند درمان و قرنطینه را آغاز کنند.

وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کنگو یک بیماری ویروسی است و عامل انتقال آن نیز حشره کنه است که آن را از دام به انسان انتقال می‌کند و پس از آن نیز انتقال این بیماری از انسان به انسان حتی از طریق بغل کردن، روبوسی و استفاده از لیوان مشترک نیز امکان پذیر است.

شب رو تأکید کرد: این بیماری قابل درمان است ولی سرعت عمل در رابطه با این بیماری خیلی مهم است. اگر به تب کنگو فرصت داده شود، در اثر خون ریزی وسیع، امکان فوت فرد مبتلا نیز به دلیل حجم خون از دست رفته وجود دارد. ضمن اینکه خون ترشح شده از فرد مبتلا می‌تواند دیگران را مبتلا کند و این بیماری ابعاد وسیع تری پیدا کنند.

همانطور که آمد، در رابطه با شیوع بیماری تب کنگو در مرکز کشور نگرانی از آن جهت است که کارشناسان معتقدند، به لحاظ جغرافیایی، ایران یکی از کشورهای مستعد در بروز و گسترش این بیماری است و جدا از آن فصل گرم سال نیز که در هفته های آغازین  آن قرار داریم  تأثیر به سزایی در شیوع بیشتر این بیماری دارد.

بر این اساس می توان گفت، از یک سو شرایط مناسب آب و هوایی ایران و فصل گرما در گسترش این بیماری و از سوی دیگر ابعاد خطرناک آن، این الزام را ایجاد می‌کند که مسئولان و کار‌شناسان ذی ربط ‌‌نهایت تلاش خود را برای مقابله با بیماری و جلوگیری از گسترش آن به عمل آورند و اجازه گسترش بیشتر آن را ندهند.

در این مسیر افزایش آگاهی عمومی مردم در مورد راه های انتقال این بیماری و روش پیشگیری از آن، شناسایی افراد مبتلا و شروع لحظه ای فرایند درمان و نیز افزایش نظارت ها بر روند ذبح و بسته بندی مواد غذایی دامی از جمله نکاتی است که رعایت و اجرای آنها بسیار مهم است.

منبع: اقتصاد آنلاین

نظر شما!!